Woning verkopen Almere

Verkoopmakelaar Almere

Wanneer je van plan bent om te verhuizen, is de kans groot dat je op zoek bent naar een verkoopmakelaar. Ook in Almere is de keuze uit makelaars enorm groot. Er zijn in totaal 139 verkoopmakelaars actief. Dat maakt het lastig om een goede keuze te maken. Op deze pagina geven wij jou een aantal tips, zodat jij een goede verkoopmakelaar in Almere vindt.

Soorten verkoopmakelaars

Het lijkt misschien dat alle makelaars hetzelfde zijn, maar niets is minder waar. Er zit een groot verschil tussen de verschillende aanbiedingen. Bepaal daarom vooraf eerst wat je zelf wil en kan doen.

Vervolgens heb je de keuze uit een full service makelaar. Dit is vaak de meest dure makelaar. Hij neemt echter wel alle zorg uit handen. Van de woning presentatie tot en met de onderhandeling en het opstellen van het voorlopig koopcontract.

Ook zijn er veel verkoopmakelaars in Almere waarbij je veel zelf kunt regelen. Denk hierbij aan de bezichtigingen. Een gedeeld dienstenpakket is een stuk goedkoper. Er komt echter wel veel organisatorische werkzaamheden bij kijken.

Ook zijn er diverse doe-het-zelf makelaars actief in Almere. Hierbij verzorg je van A tot Z zelf de verkoop. Enkel de documenten worden door de makelaar aangeboden. Dit is de goedkoopste variant. Bedenk hierbij wel of je zelf instaat bent om op een zakelijke manier je huis te verkopen. Want alleen zo zorg je voor een snelle verkoop tegen een aantrekkelijke prijs.

Waar let je op bij een full service verkoopmakelaar

Wanneer je kiest voor een full service verkoopmakelaar is het belangrijk om een goede keuze te maken. Je betaalt er immers veel geld voor. Zorg daarom voordat je een keuze maakt dat een aantal zaken duidelijk zijn.
Onderzoek wat de aanpak van de makelaar is. Heeft hij een duidelijk stappenplan en wat is zijn visie op de verkoop van jouw woning? Ook is het belangrijk dat de verkoopmakelaar met veel enthousiasme een woning presenteert. Heb je zelf nog geen nieuwe woning op het oog? Neem de makelaar dan eens mee als aankoopmakelaar om zelf te ervaren hoe hij een woning presenteert. Natuurlijk is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de makelaar. Maak daarom ook een afspraak bij hem op kantoor. Hoe gedraagt de makelaar zich, is het kantoor netjes en zitten jullie op een lijn?

Hoe presenteert de verkoopmakelaar jouw woning?

Een belangrijk onderdeel van een woning verkopen is de presentatie. Onderzoek vooraf bij de voorselectie van verkoopmakelaars hoe zij een woning presenteren. Bekijk of de tekst aansprekend is en of men professionele foto’s gebruikt. Maar bekijk ook zijn woningen op Funda. Hoe is de presentatie daar en hoe lang staat de woning inmiddels te koop?

Hoe selecteer je de juiste verkoopmakelaar?

Heb je uit de 139 verkoopmakelaars in Almere een voorselectie gemaakt? Dan is het tijd om een volgende stap in de selectie te maken. Nodig een aantal makelaars uit voor een gesprek. Vraag de makelaar welke middelen hij inzet om jouw woning te verkopen. Maakt hij gebruik van social media, video’s en 360 graden foto’s? Ook de klik is erg belangrijk. Zitten jullie op een lijn wat betreft de verkoopstrategie en leeft de makelaar zich in in jouw situatie? Ook niet onbelangrijk is het om te weten of hij zich goed heeft voorbereid op het gesprek. Vraag hem naar ervaringen van verkopen bij jou in de buurt en wat hij verwacht van de vraagprijs. Weet de makelaar zich tijdens het gesprek te onderscheiden van andere makelaars en zo ja waar zit dat precies in? En vergeet ook niet de prijs. Hoe is de prijs/kwaliteit verhouding en wat zit er precies inbegrepen in zijn dienstverlening.

Bekijk reviews over de verkoopmakelaar

Heb je inmiddels een goed beeld gekregen van de verschillende makelaars? Onderzoek dan ook wat andere klanten van zijn dienstverlening vinden.

Vergelijk verkoopmakelaars in Almere

Een woning verkopen start naar het zoeken naar de juiste verkoopmakelaar. Geef aan om wat voor woning het gaat en Makelaaralmere.nl vergelijkt de verkoopmakelaars met elkaar en stuurt jou een offerte van een makelaar die het meest bij jou past. Jij maakt vervolgens de keuze of je gebruik wilt maken van de betreffende makelaar. Zo blijft het vergelijken overzichtelijk.

Kom alles te weten over: WONING VERKOPEN | WONING AANKOPEN | TAXATIE